featured

İmamoğlu Edirne’ye Geliyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın daveti üzerine 30 Mart Perşembe günü Edirne’ye gelecek.

30 Mart Perşembe Günü Saat: 17.00’de Edirneliler ile bir araya gelecek olan Ekrem İmamoğlu, Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesi’nde düzenlenecek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın katılacağı, “Edirneli Fatih Sultan Mehmet’in Doğumunun 591. Yıldönümü Etkinlikleri’ne katılacak.

Askeri dehası, büyük devlet adamlığı ve entelektüel kişiliğiyle tarihin en büyük liderleri arasında yer alan Edirneli Fatih Sultan Mehmet’in doğumunun 591. yıl dönümünün Edirne’de törenlerle kutlanacağını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İstanbul’u fethiyle çağ kapatıp çağ açan, Fatih Sultan Mehmet, Edirne’de doğdu, bu topraklarda yetişti, ilk adımını bu topraklarda attı. Fatih Sultan Mehmet Edirne’de 2 kez tahta çıktı. Tahta ikinci çıkışında yanındakiler, “Padişahım size nasıl hitap edelim” sorusuna,  “Bana Edirneli Mehmet deyin” cevabını verdi. 2 yıl sonra da İstanbul’u fethedip, “Fatih” unvanını aldı. Bizler de bu anlamlı günde, “Edirneli Mehmet” in doğumunu şehrimizde coşkuyla kutlayacağız” dedi.

İstanbul’un fethini Edirne’de planlayan; tarihe ismini altın harflerle yazdıran ve yeni bir çağ başlatan Fatih Sultan Mehmet’in, 30 Mart Perşembe günü Saraçlar Caddesi’nde doğumunun 591. yılını hep birlikte kutlayacaklarını belirten Başkan Gürkan, bu önemli ve anlamlı günde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da Edirne’ye geleceğini ve törenlere katılacağını söyledi.  Gürkan, Edirneli Fatih Sultan Mehmet’in doğumunun 591. yıl dönümü etkinliklerine tüm Edirne halkını davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu Edirne’ye Geliyor

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin