featured

Toplu Taşımada ‘Aşı Kartı’ Zorunluluğu Getirildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
15’i gündem 6’sı gündem dışı toplam 21 madde görüşüldü. Belediye Meclis toplantı salonunda düzenlenen Ekim ayı toplantısında 15’i gündem 6’sı gündem dışı toplam 21 madde görüşüldü.

4 Ekim’in 2021’in, Türk Medeni Kanun’unun kabulünün yıl dönümü olduğunu da belirten Gürkan, “Türk Medeni Kanunu, genç Türkiye Cumhuriyet’inin bugünlere gelmesinde en önemli kanunlardan, en değerli kanunlardan ve kritik kanunlardan birisidir. Türk Medeni Kanuni ile 1926’tan itibaren Türkiye Cumhuriyet’inde ailede kadın-erkek eşitliği sağlanmış, evlilikte resmi nikah zorunluluğu getirilmiş, kadınlara istedikleri mesleğe girebilme hakkı tanınmış, kadınlar için mahkemelerde tanıklık yapma, miras ve boşanma konularında kadın ve erkek eşitliği sağlanmıştır. Bu bağlamda bir kez daha Cumhuriyeti’mizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, o dönemde mecliste görev yapan bütün milletvekillerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz” diye konuştu.

Belediye meclis kararıyla M, S, T ve J harf grubuna kayıtlı ticari araçlara düzenlenecek olan Yıllık Çalışma İzin Belgesi için istenilecek olan belgeler ve evraklar içerisine, ticari araçlarda çalıştırılacak olan şoförlerden e-nabız sistemi üzerinden oluşturulan karekodlu aşı kartı ve HES kodu ibrazı da dahil edildi.

SELİMİYE ÇEVRESİ VE KENTSEL TASARIM PROJESİ GÜNDEME GELDİ
Meclis toplantısında Selimiye Camii Çevresi, Kentsel Tasarım Projesi’nin başladığını da hatırlatan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Proje kapsamında belediye dükkanları ve kafe sera olarak bilinen noktalar kaldırılıyor. Selimiye Camii’nin kuzeybatısındaki park yeniden düzenlenecek. Gündemimizin 10. maddesi bunların projeye uygun bir şekilde düzenlenmesi ile ilgili bir karar” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
TAKSİLERE ZAM KAPIDA
Meclis’te ayrıca Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın taksilerin yolcu taşıma tarifelerine zam yapılması talebi de görüşüldü. Mecliste söz konusu talep oy birliğiyle, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
’10 AYDIR GERİ DOLGU YAPIYORUZ’
Mecliste ayrıca Gürkan, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Baş’ın yaptığı konuşmasındaki eleştirilerine de cevap verdi. Gürkan, “Maalesef elinizdeki metin çok teknik bir metin. Bu metni sizin yazmadığınızı biliyorum. Biz altyapı çalışmalarına resmi olarak 2019 yılının Aralık ayında başladık. Filli olarak 2020 Ocak ayında başladık. İlk 8 ay, geri dolgu yaptık, maliyet açısından. Ama geri dolguda çökme süresi çok uzun olduğu için bir karar aldık, İller Bankası’na da onaylattık. 10 aydır geri dolgu yapıyoruz” dedi.
‘HERKESE, HERŞEYE RAĞMEN ALTYAPI DA, ÜST YAPI DA BİTECEK’
İnşaat işinin aradan yıllar geçse de kaybolmadığını belirten Gürkan, “Kim istiyorsa, biz denetime açık bir kurumuz. İller Bankası, Sayıştay, Danıştay… Yapılanların hepsi Edirne topraklarının altında yatıyor. Hodri meydan! Çamur at izi kalsın… O çamuru atarken, o çamur üstüne de sıçrar insanın. Herkes için söylüyorum. Üstüne alan alsın. İş burada, harcanan para da, yapılan işte burada. Recep Gürkan ve arkadaşları bu altyapıyı bitirecek. Ona rağmen, buna rağmen bitirecek. Üstyapısını da bitirecek. Her şeye rağmen, herkese rağmen. Herkes rahat olsun” ifadelerine yer verdi. Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Toplu Taşımada ‘Aşı Kartı’ Zorunluluğu Getirildi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin