Öztunç: Ergene Kirli Akıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kahramanmaraş Milletvekili,  Doğa Hakları ve Çevre Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Öztunç, Marmara Denizi’nde yaşanan deniz salyası tehlikesine dikkat çekerek, “Ne sebep oluyor bu görüntüye? Şüphesiz küresel ısınma, iklim değişikliği, deniz suyunun 2-3 derece ısınması. Bunlar en büyük etkenlerden ama bir başka etken de insan. Yani Marmara Denizi’nin kirletilmiş olması. Kimyasal atıklarla, evsel atıklarla, kanalizasyon atıklarıyla, Ergene ile bu şekilde kirletiliyor. Ergene kirli akıyor. “dedi

CHP  Kahramanmaraş Milletvekili, Çevre ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ali Öztunç ve partisinin Su Araştırmaları Komisyonu üyeleri, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kaya ile Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu eşlik etti..

“KOKUDAN DURAMAZSINIZ

İktidarın temiz  olarak nitelendirdikleri Ergene’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u birlikte yüzmeye davet eden Öztunç, “Kimyasal atıklarla, evsel atıklarla, kanalizasyon atıklarıyla, Ergene ile bu şekilde kirletiliyor. Ergene kirli akıyor. Dün Çorlu’da Sağlık Mahallesi’nde gittik gördük, kokudan duramazsın. İnanılmaz derecede kirli akan bir su var. Hükümet bunun kirli olduğunu iddia ediyor. 13 Kasım’da Sayın Cumhurbaşkanı kongre yapıyor, video konferans yöntemi ile bölgeye bağlanıyor ve oradaki arkadaşlara diyor ki; ‘Ergene nasıl akıyor temiz değil mi?’, buradakiler de ‘evet temiz sayın Cumhurbaşkanım’ diyor. Temiz değil kardeşim, kirli. Kirli akıyor. Gelsinler görsünler. İnsanın yanında yaşaması, oturması, evinde durması bile çok tehlikeli. Dün açık çağrı yaptım. Bir çağrıyı da Edirne’de yapmak istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum; eğer siz Ergene’nin temiz aktığına inanıyorsanız buyurun gelin, ben CHP’nin ikinci büyük partisinin Çevre ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak hazırım. Gel beraber Ergene’de istediğin yerde yüzelim. Gelemezler, çünkü kendi kabahatleri” dedi.

“MARMARA DENİZİ İÇ DENİZDEN, İÇ ÇÖLE DÖNECEK “

Marmara’da denizin kirliliği balıkçılığı bitiriyor.” diyen Öztunç; ” Balıkçılık, ekonomiyi bitirir. Sadece 16 milyon İstanbullu etkilenecek diye bakmayın. Tüm Türkiye etkilenir bu işten. Marmara Denizi bir iç denizdir. Eğer böyle giderse Marmara Denizi iç denizden, iç çöle dönecek, bataklık haline gelecek. Bir kanalizasyon, fosseptik çukuru haline gelecek. Feryat ediyoruz. Bir an evvel tedbir alınmalı diyoruz” diye konuştu.

“10 BİN DOLAR RÜŞVET ALAN MİLLETVEKİLİ KİM?

Mafyanın 10 bin dolar rüşvet veren milletvekilinin kim olduğunu soran Öztunç, “Bugün il başkanlığımıza astık. Mafyanın her ay 10 bin dolar rüşvet verdiği milletvekili kim? Ben söylemiyorum. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu söyledi. Bu devletin İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu devletin kanalına çıktı dedi ki; ‘Bu mafya her bir siyasetçiye 10 bin dolar rüşvet veriyor’. Meclis başkanı, Trakyalı Mustafa Şentop 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim? Kaçamazsın bu sorunun cevabından. ‘Beni ilgilendirmiyor, ben muhatap değilim’. Peki kim muhatap? Pakistan Meclis Başkanı mı? Berber Ahmet mi? Kime soracağız? Sana soracağız”şeklinde kaydetti.

 “ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTİYOR”

Erken seçim bizim değil milletin talebi olduğunu söyleyen Öztunç açıklamasının devamında: “ Ben 2-3 ay içerisinde 30’un üzerinde vilayet gezdim. Gittiğimiz her yerde esnaf diyor ki, ‘yeter bıktık, erken seçim’, köye gidiyoruz aynı şey, işçi, emekli erken seçim istiyor. Bir pandemi sürecini yönetemediler. Bir aşı yapamadılar. Gerçi sayın Cumhurbaşkanı üçüncü dozu yaptırmış. Millete bir doz yok, ona 3 doz var. Böyle Cumhurbaşkanı olur mu? Önce milletini düşünmeyecek misin? Vatandaş bunu görünce, mafya ilişkilerini görünce, kendi bakanlığına kendi şirketinden mal satan bakanı görünce, erken seçim istiyor. Biz de vatandaşın feryadını dile getiriyoruz. Erken seçim olmalı. Yürekleri yetiyorsa, buyursunlar gelsinler erken seçim yapalım. Olmazsa ne olur? En kötü 2023’te seçim var. 2023’te sandıkta Cumhur ittifakına hoşça kal diyecek bu millet. Edirne Osmanlı’nın başkentliğini yaptı, Edirne Osmanlı’yı iyi bilir. 2023’te en geç yapılacak bir seçimde, Türk milleti AKP hükümetine sandıkta öyle bir Osmanlı tokadı vuracak ki, bir daha ayağa kalkamayacak AKP ve Cumhur ittifakı” şeklinde konuştu

Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öztunç: Ergene Kirli Akıyor

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin