6.Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu Ne Zaman Yapılacak?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu  Derneği Başkanı Önder Akdağ, pandemi nedeniyle 3 defa ertelenen Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun 20 Haziran Pazar günü gerçekleştirileceğini söyledi…
Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu (TUYUB) Derneği Başkanı Önder Akdağ, 20 Haziran’da yapılacak olan maratonla ilgili basın toplantısı düzenledi. 6.Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun sıkıntılı süreçten sonra Edirne adına olumlu sonuçlandıracaklarını kaydeden Akdağ şunları söyledi:

“6. yapılacak olan Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu geçen yıldan beri 3 defa ertelendi. 23 Mayıs’ta planlamıştık. Pandemiden dolayı organizasyonu daha sağlıklı koşullarda yapabilmek adına tekrar bir erteleme ihtiyacı duyduk. 20 Haziran 2021 tarihinde olan Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu şehrimizde gerçekleşecek. Organizasyona kayıtlı bin adet sporcu var başka organizasyonların da iptal olmasından ötürü ek kontenjan açılması yönünde talepler alıyorduk ve ek kontenjanımızı da açtık. İlk defa binli rakamların üzerinde şehrimizde bu organizasyonu yapacağız. Şehrimize, ülkemize yakışır bir organizasyon olması adına zor, sıkıntılı bir süreçten sonra şehrimize adına olumlu sonuçlandıracağız. Şehirlerde bu tür organizasyonlar imece usulü düzenleniyor.
Bu yıl zor bir süreç geçiyoruz ve hiçbir esnafımızın katkı ve destek istemedik çünkü onların da yaşadığı zorlukları biliyoruz. Tamda bu anlamda Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu ayın 20’sinde gerçekleştirecek.  Yaklaşık 1.500 sporcu yanlarında geleceklerle beraber yaklaşık 2000 kişi olarak 1 gün önceden gelecek ve şehrimizde konaklayacaklar. Yeme, içme, hediyelik eşya gibi alışverişleri olacak. Biz de bir STK olarak bu yıl esnafımıza bu açıdan destek vermiş olacağız. Bu yıl esnafımıza biz destek olacağız, üzerimize düşeni yapacağız. Maratonda pandemi kuralları geçerli olacak. Sporcular Cumartesi gününden gelecekler ve Pazar günü kısıtlama var. Kısıtlamanın olması bir yandan teması azaltacağı için olumlu etkileyecek.  Pandemi kuralları gereği federasyonun belirlemiş olduğu dünya çapında da uygulanan kriterlerin hepsi bizim etkinliğimizde de geçerli olacak. Dalgalı başlama, başlangıç ve bitişte maske takma zorunluluğu, madalyaların temassız verilmesi vs. Bunlarla ilgili Covid bilgilendirme maillerini sporculara ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde kurallarla ilgili güncelleme olursa yine sporculara bilgi verilecektir.
“EDİRNE KOŞULACAK, YAŞANACAK AÇIK BİR MÜZE” 

Edirne koşulacak, yaşanacak bir açık müze.
Bu organizasyona kayıt olan binin üzerinde atlete bize inanarak, şehrimize inanarak, inançlarını yitirmedikleri için teşekkür ediyorum. İnsanlar antrenman yaptılar fedakârlık yaptılar, uçak biletleri iptal da oldu ama buna rağmen Edirne’de koşmaktan vazgeçmediler. Biz doğru bir iş yapıyoruz, Edirne herhangi bir şehir değil, Edirne koşulacak, yaşanacak bir açık müze. Önümüzdeki yıl, bambaşka bir boyutta 2022 Edirne yılında bambaşka bir organizasyon yapacağız. Bulgaristan- Yunanistan ağırlıklı sporcular var. Komşularımızdan yaklaşık 500 sporcu bekliyorduk diğer Avrupa ülkelerinden ise 200-250 sporcu beklentimiz vardı. Fakat pandemiden ötürü insanlar son ertelemeden dolayı kayıtlarını iptal ettiler. Herkesin kayıt ücretlerini iade ediyoruz. Şehrimizdeki konaklama tesisçilerinden de aynı özveriyi bekliyoruz iptal edilen rezervasyonların bedellerini sporculara iade etmeliler. Şehrimize yakışan budur.”Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
6.Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu Ne Zaman Yapılacak?

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin