“Birinci Dalganın Dördüncü Piki Kapıda”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Türkiye’de 1 Temmuz’dan sonraki açılmada covid vakalarının artışına dikkat çekti. Toplumsal bağışıklığın sağlanması için yüzde 68 oranında çift doz aşılıya ulaşılması gerektiği belirten Dr. Tanrıkulu, aşılanmadan sonra da covid-19 tedbirlerine uymamız gerektiğini vurguladı.
Tanrıkulu, “ Ne yazık ki Türkiye’de 1 Temmuz’dan sonraki açılma yanlış anlaşıldı. Bunu son gelen rakamlarda görüyoruz. İnanılmaz bir artış oldu. 5 binin altına düşürmeye çalıştığımız günlük vaka sayısı şu an 20 bine çıktı. Aşı da hızlı bir şekilde ilerlemiyor. Özellikle çift dozlu aşıdan bahsediyorum. Çünkü çift doz aşının nüfusa oranı çok önemli. Gerçekten toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek için yüzde 68 çift doz aşılıya ulaşmamız gerekiyor. Benim Edirne’de yaşayan dostlarımdan isteğim şu olacak; aşılı dahi olsak ki ben 3 aşılıyım, yine de virüsten korunmam gerekiyor. Bununla ilgili çok örnek vereceğim; artık araçlarımızın hepsinde ABS fren sistemi var, arabanın kapısı açıkken duruyor, inanılmaz şeyler var, hava yastıkları var. Ama ne yapıyoruz yinede emniyet kemeri takıyoruz. Aşılı olmamız demek maskeyi takmayacağımız anlamına gelmiyor. Bu maskeyi takacağız, kapalı alanlarda özellikle, yakın mesafelerde kesinlikle maskeyi takacağız. Aşı bizi korur ama yüzde yüz korur diye bir şey yok. Yine hasta olabilir, daha az riskli ve hafif geçiririz. Bir de aşısızların olduğu ortamlarda bize daha fazla hastalık bulaşma ihtimali olur. Aşılarımızı olalım ve kapalı alanlarda özellikle çok sıkıldık, yorulduk bir buçuk senedir doğru ama yeni kapanmaların olmaması için ne olur önlemlerimize dikkat edelim. Mesafemizi, maskemizi ve hijyenimizi korumaya devam edelim. Aşı korur, yüzde yüz korur, ben 3 aşılıyım. Bütün hekim arkadaşlarım, bilim insanları da öneriyor. Aşıyı önermeyenlerin uzmanlık alanına bakınız. Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı, dahiliyeci, göğüs hastalıkları uzmanı, kalp damar cerrahı. Herkes uzmanlık dalıyla ilgili yada bilimsel açıklamalara kulak versinler ve aşılarını olsunlar. Biz önlemlerimize devam edelim. Edirnemiz’de de vaka sayıları arttı. Bu önlemlere devam etmek zorundayız. Yoksa gerçekten dördüncü piki veya bazı bilimsel insanların söylediği gibi birinci dalganın dördüncü pikini yaşarız. Bunun için de ne olur önlemlerimize devam edelim. Aşılı da olsak kapalı alanlarda muhakkak maskemizi takalım. Çok fazla da bir araya gelmeyelim” dedi. Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Birinci Dalganın Dördüncü Piki Kapıda”

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin