featured

Öğretmenler, Kariyer Basamakları Sınavı’na Karşı İş Bırakıyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında 19 Kasım’da düzenlenecek Kariyer Basamakları Sınavı’na karşı birleşen 13 eğitim sendikasına üye öğretmenler Türkiye genelinde 2 Kasım’da iş bırakıyor.
Öğretmenler, Türkiye geneli 26, 27, 28 Ekim tarihlerinde kokart taktılar. Eğitim emekçilerinin örgütlü olduğu 13 sendika 14 Ekim’de Ankara’da Başkent Öğretmenevi’nde bir araya gelerek taleplerini sıraladı, bu taleplere ilişkin bir düzenleme yapılmaması halinde 2 Kasım’da iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Teç-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Eğitim Gücü-Sen, Anadolu Eğitim Sendikası, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitimde Birlik-Sen, Eşit Haklar Sendikası, TÖB-Sen’in genel başkanlarınca bir de karar tutanağı imzalandı.
ildiride öğretmenlerin taleplerine şu şekilde yer verildi:
Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir ve Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay’ın konu ile ilgili 13 sendika 14 Ekim’de Ankara’da Başkent Öğretmenevi’nde bir araya gelerek taleplerini sıraladı, bu taleplere ilişkin bir düzenleme yapılmaması halinde 2 Kasım’da iş bırakma eylemi ile ilgili alınan kararlarını gazetemizle paylaştılar.
Sendikaların 14 Ekim’de yaptığı toplantıda Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı yapılan açıklama ise şöyle: “Atılması gereken en acil adım, 19 Kasım’da yapılacak olan kariyer sınavının iptal edilmesidir. Sonrasında ise bizlere hiç danışılmadan hazırlanan ve içeriği sırtımızdaki yükü daha da artıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmeli ve eğitim sendikaları ile tüm eğitim çalışanlarının görüşlerinin de yansıyacağı şekilde yeniden düzenlenmelidir.
Ülkedeki gerçek enflasyonda eğitim çalışanlarının alım gücünün ne kadar düştüğü de açıktır. Oysa insanlık onuruna yaraşır ücretler alarak çalışmak bir haktır ve ay sonunu getiremeyen, kirasını ödeyemeyen, faturalarını ödemekte zorlanan bir eğitim çalışanının mesleğini sağlıklı şekilde yapabilmesi mümkün değildir. Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Ayrıca eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği, ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmelidir.
Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm eğitim çalışanlarına giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir.
Öğrencilerimize öğretebileceğimiz en büyük değerlerden biri adalet iken eğitimin bu değerden yoksun hale gelmesi kabul edilemez. Mülakatın olduğu yerde liyakat olmaz. Kamuda mülakat uygulamasına derhal son verilmeli, her kadro hak edilerek alınmalıdır.
Eğitim Anayasal bir hak iken ve bu hakkın ayrılmaz parçası olan barınma, beslenme ve ulaşım konusunda sosyal devletin varlık göstermemesi kabul edilemez. Öğrencilerimizin tüm bu hakları devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.” Makbule TUNÇ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğretmenler, Kariyer Basamakları Sınavı’na Karşı İş Bırakıyor!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin