featured

HDP Edirne İl Örgütü, Yeni Yönetimini Seçti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Edirne 3.Olağan Genel Kongresini Esnaf ve Kefalet Salonu’nda gerçekleştirdi. İki dönem il başkanlığını yapan HDP Eş Genel Başkanı Beşir Belke aday olmadı. HDP 3.Olağan İl Kongresi’nin seçimlerinin ardından İl Eş Başkanları Melahat Çelik ve Osman Bozkurt seçildi. Kongrede konuşan HDP MYK Üyesi ve Adana Milletvekili Rıdvan Turan, HDP’nin Millet ittifakı ve Cumhur ittifakı dışında 3.’üncü bir yol oluşturma çalışması yaptığını ifade ederek; “HDP, bugün bu ittifaklarda temsil edilmeyen yeni bir ittifakı oluşturma mücadelesi içindedir” dedi.

Divan Başkanlığına Seyithan Kırmızı, üyeler Hanım Kırmızı, Hanım Taşçı, Gülbeyaz Karatoprak oy birliği ile seçildi.

Divan Başkanı Seyithan Kırmızı açılış konuşmasında; ekonomik sıkıntıdan bahsederek;”Bu ülkede 12 milyar dolar buhar oldu. Hiç kimse hesap vermedi.Bırakın hesap vermeyi aksine bir de hesap sormak isteyenleri de cezaevi veyahut da tehditlerle batırmaya çalıştılar. Demokratik olmayan ülkelerde bu gibi durumlar çok normal karşılanıyor. Bugün ülkemizde çok büyük insan hakları ihlalleri yapılıyor ve çok büyük acılar yaşanıyor. Kadın cinayetinden tutun da belediyelere atanan kayyumlar irade gaspı. Üniversitelere atanan kayyumlar. İşçinin emekçinin köylünün emeğinin sömürülmesi gibi.. İki gün önce kandıra cezaevinde BDP’de siyaset yapan Gayre Gezer adlı arkadaşımız cezaevinde tecavüze maruz kaldı ve bunu yediremedi kendine intihar etti, devletin güvenliğinin altında.Cezaevinde. Bu arkadaşımıza sadece bununla bitmedi yapılan zulüm cenazesi hastaneden alınırken arkadaşlarımız saatlerce kaldı. Sadece bununla da bununla bitmedi. Mardin havalimanına indirilirken kayyum yani o halkın iradesine atanan kayyum bir cenaze aracı dahi vermedi. Elbetteki bunları unutmayacağız. Ve günü geldiğinde demokratik bir anayasada hukukun önünde bu yapılanlarının hepsinin hesabını da soracağız.”ifadelerine yer verdi.

Kırmızı, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajını okudu. Demirtaş’ın mesajı şöyle: ” HDP Edirne İl Örgütümüzün 3. Olağan Kongresini yürekten selamlıyorum. Bu tarihi dönemde ülkeye barış ve demokrasiyi getirecek etkili bir siyasi mücadele yürütmeye devam edeceğinize inanıyor.Görev almış önceki dönem  yöneticilerimize teşekkürlerimi sunarken, yeni seçilecek yönetimimizi de tebrik ediyor başarılar diliyorum. Divanı ve siz değerli katılımcıları da en sıcak duygularımla selamlıyorum ve sevgilerimi yolluyorum.” Mesajın okunmasının ardından salonda bulunanlar Demirtaş’ı ayakta alkışladı.

Kongrede mali ve faaliyet raporunun okunmasının ardından bir önceki dönem HDP Edirne Eş Başkanı Beşir Belke; “4 yıl birlikte çalıştığımız yönetici arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Yeni yönetime seçilecek bütün arkadaşlarımı şimdiden kutluyor ve tebrik ediyorum. Bu önümüzdeki dönemde de yeni yönetime seçilecek arkadaşlarla birlikte çalışacağımızın sözünü veriyorum.”dedi.

HDP MYK üyesi ve Mersin  Milletvekili  Rıdvan Turan; “Karşımızda kendisini Kaf Dağı’nın tepesinde gören iktidar, liğme liğme dökülüyor.Çöktürme planı ile birlikte bir halkın mücadelesini ve onun siyasi partisini yok etmek isteyen, tarihe gömmek isteyenler şimdi tarihe gömülmekle karşı karşıyalar.O zaman demiştik Halkların Demokratik Partisi demir bir leblebiye benzer onu yemeye kalkarsanız dişleriniz dökülür’ diye dediklerimize kulak asmamışlardı. Şimdi saray iktidarı tutunacak yer arıyor.Bir zamanlar askeri vesiyeti tasfiye ettik, yok ettik diyenler Milli Güvenlik Kurul toplantılarında askerin haki-yeşil üniformasına sığınmaya çalışıyorlar.Askerden kimileri için korku, kimileri için de irade-rıza devşirmeye çalışıyorlar.Düştükleri yer bugün askerden nedamet bekleyecek,askerden medet umacak bir  rezillik düzeyidir. Peki buraya nasıl gelindi. Kürt meselesini çözmezseniz bu memlekette kürt, kendi kültürünü dilini özgürce konuşamazsa, eğer eşit vatandaş statüsüne anayasal haklar temelinde saik olamazlarsa çözülen siz olursunuz demiştik. O zamandan bu zamana kürt meselesi baştan olmak üzere ülkemizin bütün temel meselelerinde iktidar adeta sorunların temeli haline geldi.Sadece kürt meselesi değil. Bakın hemen her meselede. Alevi açılımı dediler, altından hiçbir şey çıkmadı. Romen açılımı dediler, koşulları Roman halkımızın daha da beter hale geldi.Doğa dediler,bütün derelere HES yapıldı, taşocakları açıldı. Köylüler yerinden, yurdundan edildi. emek dediler, işçi sınıfı belkide tarihinde hiç görülmediği kadar vahşi bir sömürü ile karşı karşıya kaldı.Cennet anaların ayağının altındadır dediler, kadın cinayetleri arşı aştı.Yani karşımızdaki iktidar ne söylediyse tam tersini yaptı.Ne söylediyse sabah söylediğini akşamleyin haberim yok, söylemedim dedi.İşte tüm bu süreç içerisinde en kritik olan şey barış süreciydi.” ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK YOLDA MI?

Türkiye’de genel seçimlerin ufukta göründüğünü öne süren Turan; “Herkes, ‘HDP’nin oyları bize gelir mi?’ hesabı yapıyor. Biz 3’üncü yol dedik. Birileri bunu çarpıttı, ‘Emekçi ile patron arasında 3’üncü yol mu olurmuş?’ dedi. Bizim 3’üncü yol felsefemiz, devletin sol gibi görünen ve 2 sağ eğilimine eklenmeme siyasetiydi. Bir tarafta kendisini sol olarak sunan, demokrasi kavramlarını kullanan, diğer tarafta da şu anki iktidar var. Biz, yen bir felsefe oluşturmaya çalışıyoruz. O felsefe, bu ülkeyi emeğiyle var eden insanlarımızın iktidarını kurmaktır. Bu nedenle 3’üncü yol diye anlattığımız şey, hâlâ geçerliliğini koruyan bir felsefedir. Hiç kimse ‘HDP’nİn oyları çantada keklik, nasıl olsa bize gelir’ diye düşünmemeli. HDP, bugün bu ittifaklarda temsil edilmeyen yen bir ittifakı oluşturma mücadelesi içindedir. Bütün devrimci, demokrat partilerimiz, emek örgütler, yöre dernekler yan kısaca bu kötü gidişata, ‘Artık yeter’ diyen herkesle ön koşulsuz, pazarlıksız yalnızca yaşanabilir bir ülke kurma amacı ve hedefiyle yan yana gelmekten yanayız. Emin olun ki bu çalışmalar giderek büyüyor. Ne zaman sandığı getirirlerse getirsinler. Biz çoktandır örgütsel olarak
seçme hazırız. Bundan çok da büyük coşku duyuyoruz. Çünkü artık bunları tarihin çöp sepetine göndermenin zamanının geldiğini düşünüyoruz” diye konuştu

Kongreye, SOL Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Şafak Engincan Çolak ve Merkez ilçe yöneticisi Nevzat Çolak,  Merkez İlçe Yöneticisi Nazım Türkoğlu, Türkiye İşçi Partisi Edirne İl Başkanı Betül Okuyan, HDP Kırklareli İl Eş Başkanı Yakup Aslan ve yönetimi, Merkez İl Eşbaşkanı Haydar Aytekin, HDP Merkez Disiplin Kurul Üyesi Av.Abdulrahman Öztürk, Yapıyol-Sen dirne İl Temsilcisi Mehmet Ali Köseoğlu, HDP Tekirdağ İl Eşbaşkanları Cahit İnek ve Perihan Gözmen, HDP Süleymanpaşa İlçe yönetimi, Marmaraereğlisi Eşbaşkanı Rıdvan Ulaş ve yönetimi, Edirne Doğu Anadolu Yardımlaşma Derneği Başkanı Yakup Öz ve yönetimi, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi Edirne İl Eş başkanı Fazlı Şahin ve yönetimi, HDP Havza İlçe Eş başkanı Salih, HDP Keşan İlçe Eş başkanı Berat Çağan ve yönetimi, HDP Enez ilçe yönetimi ve üyeler katıldı.

Turan’ın konuşmasının ardından kongrede tek listenin yönetme aday olduğu açıklandı. HDP Edrne İl Başkanlığı görevine Melahat Çelik aday olurken; yönetim kurulu asıl üyeliklerinde Osman Bozkurt, Mizgin Altay, Mehmet Akyürek, Sare Ay, Serdal Zımba, Kerim Tüfek ve Müslüm Kaynarca yer aldılar. İl disiplin kurulu asli üyeliklerine Taybet Altay, Ahmet Melih Tüzel ve Müzeyyen Belke’nin aday olduğu kongrede, büyük kurultay delegeliklerinde ise Melahat Çelik, Osman Bozkurt, Beşir Belke ve Salh Taşçı’ya yer verldi. Çelik ve yönetim, gerçekleştirilen seçimin ardından görevlerine seçildililer. Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HDP Edirne İl Örgütü, Yeni Yönetimini Seçti

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin