featured

Eğitimcilerden Gazi İlkokulu’nun Otopark Yapılmasına Tepki

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve ardından alanda otopark yapımı için çalışmalara başlanan Gazi İlkokulu ile ilgili eğitim camiasından tepkiler geldi. Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden, Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan, Veli-Der Edirne Şube Başkanı Benay Gürsel, Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay ve Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir, Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve ardından alanda otopark yapımı için çalışmalarına başlanılmasına tepki göstererek “Gazi İlkokulunu mahallemizde istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden, Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan, Veli-Der Edirne Şube Başkanı Benay Gürsel, Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay ve Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı  Özer Demir, Umurbey ve Meydan Mahallelerinin tek ilkokulu olan ve yıkılıp otopark yapılan Gazi İlkokulu için el ele verdi. “Sürecin takipçisiyiz” diyerek yapılan ortak basın açıklamasında da şunlar kaydedildi:
“Umurbey ve Meydan Mahallelerinin tek ilkokulu olan Gazi İlkokulu; öğrencilerimizin, velilerin, muhtarların ve eğitimcilerin tüm itirazlarına rağmen yıkılarak yerine otopark yapıldı.  Dezavantajlı bölgede yer alan, çoğunluğunu  roman çocuklarının oluşturduğu  Gazi İlkokulu öğrencilerinin yönlendirildikleri farklı mahallelerdeki üç ilkokula ulaşmaları güçleşti.
Yıkılan Gazi İlkokulu’nda kurum kültürü oluşmuştu. Özveriyle çalışan idareci, öğretmen ve yardımcı personeliyle verimli bir eğitim-öğretim faaliyeti yürütülmekteydi. Dezavantajlı bölgelerde yaşanan devamsızlık sorunu en aza indirilmişti.
Maalesef öğrencilerimiz okullarından, arkadaşlarından, öğretmenlerinden koparıldıktan sonra okul terkleri ve okula devamsızlıkları arttı. Bu artışta salgının ve ekonomik sorunların yanında, öğrencilerin mahallelerindeki okulun yıkılmasıyla daha uzak okullara yönlendirilmelerinin etkisi de bir gerçektir.
“KAYGILIYIZ”
Gazi İlkokulu’nun yıkılmasıyla öğrencilerin dağıtıldığı üç okuldan yalnız bir okul bölgesinde yaptığımız çalışmada, en az 30 öğrencinin okulu terk ettiği, bunun bir kaç katı öğrencinin de okula düzensiz geldiği gözlemlenmiştir. İlkokul çağındaki çocuklarımızın güvenli okul ortamında eğitim-öğretim faaliyeti içerisinde olması gerekirken, okul terkleri ve devamsızlıklar bizleri kaygılandırmaktadır. Eğitime en fazla ihtiyacı olan çağda eğitime ulaşamayan, özellikle bu dezavantajlı bölgede yaşayan çocuklarımızda telafisi mümkün olamayacak sonuçlar ortaya çıkacaktır.
“OKULUMUZU İSTİYORUZ”
Gazi İlkokulu’nun yıkılmasının gündeme gelmesiyle, veliler, mahalle muhtarları ve eğitimciler olarak okulun bütünlüğünün bozulmaması, yakında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait binalarda eğitim-öğretime devam edilmesi ve kısa sürede de okulumuzun yerine yenisinin yapılması önerilerimiz dikkate alınmadı.
İki mahallemizin tek ilkokulunun yıkılmasında onayı olan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Önder Arpacı, Sayın Valimiz Ekrem Canalp ve AK Parti İl Başkanı Sayın Belgin İba’dan çözüm bekliyoruz. Bizler çocuklarımızın, ailelerinin, mahallenin ve toplumun iyiliği ve yararı için çalışmalarımıza devam edecek, sürecin takipçisi olacağız.” Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eğitimcilerden Gazi İlkokulu’nun Otopark Yapılmasına Tepki

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin