featured

Valilik: “Meriç İçin ÇED Gerekli Değildir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’nin Meriç Nehri’nde yapımı planlanan Kum Alımı (Rüsubat Kontrolü) Kapaste Artışı, Kırma Eleme Yıkama Tess, Beton Santral ve Prefabrik Yapı Elemanları Üretim projesine Edirne Valiliği ÇED gerekli değildir kararını verdi.
Edirne’nin Meriç Nehrinde yapımı planlanan Kum Alımı (Rüsubat Kontrolü) Kapaste Artışı, Kırma Eleme Yıkama Tess, Beton Santral ve Prefabrik Yapı Elemanları Üretim projesi ile ilgili DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nün, ÇED alanı civarında ‘Meriç*
Nehri Yatak Temizliği ve Tahkimatı’ işi kapsamında yapımı tamamlanmış kalın kenarlı taş savak yapısı ve muhtelif betonarme yapılar bulunduğuna dikkat çekikilirken; verilecek izinlerin ve alanlarda yapılacak çalışmalarda söz konusu yapıların güvenliğinin riske atılmaması şartı sağlanması gerektiği vurgulanmasına rağman proje onaylandı.
Projenin tanıtım dosyasında Meriç Nehri içerisinde 4 adet kazır beton santrali kurulacağı belirtilirken; dosyada Devlet Su İşler (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü’nün 23 Mart 2021 tarihli ve Bölge Müdürü Erdinç Kuran imzalı yazıda, proje ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne kurum görüşleri bildirirken; 5 ayrı maddeye yer verildi.. Projenin ÇED alanının Meriç Nehri Taşkın Sahası içerisinde kaldığına dikkat çekilen yazıda, 4373 sayılı Kanunun 3. Maddesinde; ‘Birinci madde hükümleriyle tespit ve ilan edilmiş olan sınırlar içerisinde tesisat, inşaat veya tadilat yapmak, fidan veya ağaç dikmek yasaktır’ ifadeler hatırlatıldı.
Proje Tanıtım Dosyasında yer alması gerektiği belirtilirken; madencilk faaliyetleri esnasında Çevre Düzen Plan Hükümleri ile Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, 28257 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeraltı Sularının Kirlenme ve Bozulmaya Karşı Korunması Yönetmeliği’ ve 2872 sayılı Çevre Kanunu esaslarına uyulmasının gerekli olduğu ifade edildi.
Geçtiğimiz Mart ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Edirne’de Kum Çakıl Ocağı Kapasite Artışı, Kırma Eleme Yıkama Tesisi, Beton Santrali ve Prefabrik Yapı Elemanları Üretimi projesi ile ilgili duyuru yaptı. Duyuruda; Edirne Valiliği’ne proje tanıtım dosyası sunulan Yıldırım Beyazıt Mahallesi Vişnelik Mevkii’nde yapılması planlanan Kum Çakıl Ocağı Kapasite Artışı, Kırma Eleme Yıkama Tesisi, Beton Santrali ve Prefabrik Yapı Elemanları Üretimi projesi için ÇED sürecinin başlatıldığı açıklanmıştı. Söz konusu projeye Edirne Valliği’nin ÇED gerekli değildir kararı verdi.Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Valilik: “Meriç İçin ÇED Gerekli Değildir”

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin