featured

‘Eğitimin Siyaseti Olmaz’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Türkiye geneli eğitime ilişkin eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı parti binasında yaptığı açıklamada ‘Eğitimin siyaseti olmaz’ dedi.
CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada”Okullardaki  tüm sıkıntılar önce ana muhalefet partisine intikal ediyor. Her gün 3-5 telefon alıyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü salgın süreciyle ilgili gazeteci arkadaşların baskısı üzerine toplantı yapmak zorunda kaldı. Sadece devletin memurları bir masada oturdu bazı açıklamalar yaptı ve toplantı bitti.
Edirne’de eğitim anlamında ciddi derecede sorun var. Gençlik kolu başkanlığım dönemde, AK Parti iktidarından önceki dönemde bile Edirne Türkiye ikinci, üçüncüsü ortalamalarının olduğu dönemde de, Milli Eğitim Bakanı Nejdet Tekin’in olduğu süreçlerde ben iyi biliyorum. O zamanda bir basın kuruluşunda çalışıyordum. Biz Türkiye ikincisi, üçüncüsü olduğu diye milli eğitimi eleştiriyorduk. Edirne bu düzeydeydi. Şimdi 40’larda konuşulan rakamlar var. Burada yöneticilerle alakalı bir sıkıntı var. Ülkede eğitim politikaları, eğitim bakanları durmadan değişiyor ve en büyük sıkıntı burada başlıyor. Türkiye’de eğitim anlamında ciddi bir düşüş var. “dedi.

Eğitim ciddi anlamda yıprandığını ifade eden Pekcanlı açıklamasının devamında şunları kaydetti: ” Geçen yıl basın toplantısı düzenleyip Milli Eğitimin ihtiyacı olan her şeyi  CHP belediyeleri olarak Milli Eğitim üzerinden desteklemeye hazır olduğumuzu söylemiştik. Geçen yıl İl Milli Eeğitim Müdürüne “Bu işin politika yapılacak bir tarafı yok. Eğitim ciddi bir olay. Siz eksiklerinizi tespit edin. Talebiniz varsa biz size verelim”dedim.
Sayın müdür ‘sizden gelecek hiçbir şeye ihtiyacımız yok’ anlamında bir şeyler söyledi.
Süreci takip ettim. CHP’nin belediyeler ile iş birliği yapmış Edirne’de hangi okulda ne ihtiyaç varsa, ben kimden tespit edeceğim.  Mahalle mahalle gezsek ortalık ayağa kalkar. Milli Eğitim Müdürüne söyledim, elinizde yeterli imkan yoksa biz size teslim edelim. Bizim verdiklerimizi siz devlet olarak dağıtın. Bunun siyasetini de asla yapmayacağız. Bunu da kendisine söyledim. Kesinlikle bir şeye ihtiyaç duymadıklarını söyledi.
CHP olarak devletin kuruluşlarına özelikle eğitime, sağlığa mümkün olduğunca elimizi uzatıyoruz. Ama karşıdan elimizi dostane bir şekilde sıkan bir yapı ile karşı karşıya değiliz.    Edirne’de milli eğitimde ciddi anlamda sıkıntılar var.
Okullarda PCR testi velinin rızası ile olacak bir durum. Veli rızasına kaldıktan sonra söyleyecek bir şey yok. Aşı uygulamasını Edirne iyi götürüyor ama bazı öğretmenlerin hala aşı olmadığını biliyorum. Aşı olmayan bir okulda aşı olmayan bir öğretmene 8 yaşındaki bir çocuğa KOVİD-19 testi yaptırmak ne kadar ne kadar doğru?”

AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın Edirne merkezde yurt için bekleyen 900 öğrenci olduğunu belirtmesi üzerine Pekcanlı, “Fatma Aksal sayı saymayı bilmiyor sanıyorum” dedi ve şunları söyledi:
“Fatma Aksal sanırım saymayı bilmiyor. En az bin kişiden fazla öğrenci yurt sorunu olduğu için CHP’ye geldi.  Hadi bunların birçoğu partimize Çanakkale’den, Ankara’dan yöneticilerin çocukları ve CHP’ye gönül vermiş insanlar, siyasi görüşü olmayan Edirne’de CHP belediyesi var diye bana bin kişi geldi.
“EN AZ BİN KİŞİ YURT İÇİN BANA GELDİ VE ARADI”
CHP’ye gelmeyen bir sürü insan var bence. Yurtlar konusunda yardımcı olsunlar. Yine cemaatlere mi yönlendirecekler? KYK yurdu yapmadığınız sürece bakanlığın 3-5 vakfa verdiği parayı duyuyorsunuz.   Buralar üzerinden siyaset mi yapacaklar. Şu an ki kapasite zaten dolu nereye yönlendirecek? Belediye Başkanı belki daha iyisini daha büyüğünü yapacak o da bir tecrübe olurdu bu sene işletebilseydik.
Cumhurbaşkanın tasarruf önlemleri kapsamında karar alınmasına rağmen kiralama olmadı. Belediyenin bu anlamda girişimi olacaktır. Edirne’de kreş eksiği vardı.  Genel merkezin yurt konusunda çok büyük baskısı var.  Önümüzdeki yıl belediyenin daha farklı projesi olacak. Kararname ile bu fırsatı kaçırdık.
Belki de de ev kiraları normal rakamlarda olsa yurt ihtiyacı da belki kısılacak. Ev sahiplerini suçlama adına söylemiyorum. Edirne diğer kentlere göre pahalı bir şehir. Sınır kenti olmanın avantajları olması gibi dezavantajları da var. Edirne’de piyasa da yüksek.  1+1 fiyatlarını söyleyince  bir çok ilde bize göre daha uygun. Buraların yüksek olması insanları yurda yönlendiriyor. Devlet olarak yurt ihtiyacını karşılamak durumundayız.”Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Eğitimin Siyaseti Olmaz’

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin