featured

Mobil Atık Getirme Merkezi Konuldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği’nce Edirne şehir merkezi ile birlikte Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa ilçelerine, vatandaşların kullanmadığı giyim eşyalarının geri dönüşümü için Giysi Tekstil Kumbarası ve elektronik ve ambalaj atıkların toplanması için de Mobil Atık Getirme konteynerleri konuldu. Edirne Belediye Başkanı ve EDİKAB Başkanı Recep Gürkan, uygulama ile amaçlarının kent genelinde sıfır atık olduğunu belirterek, “Sosyal belediyeciliğin gereği olan bu uygulamamıza tüm vatandaşlarımızın amacına uygun olarak gereken ilgiyi göstereceğine inanıyorum” dedi.
Edirne Belediyesi ile Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu belediyelerinin kurduğu Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği, sosyal belediyecilik alanında yeni bir uygulama başlattı. Birlik tarafından gerçekleştirilen çalışma ile Edirne merkez, Süloğlu, Lalapaşa ve Havsa ilçelerine vatandaşların kullanmadığı giyim eşyalarının geri dönüşümü için Giysi Tekstil Kumbarası ve elektronik ve ambalaj atıkların toplanması için de Mobil Atık Getirme Merkezi konuldu.
Birlik tarafından hayata geçirilen proje kapsamında toplanan kıyafet, çanta, ayakkabı ve tekstil ürünleri geri dönüşüme kazandırılacak.
Mobil Atık Getirme Merkezi aracılığıyla da, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar, Kağıt ve Karton Atıkları, Plastik ve Metal Atıkları, Karışık Ambalaj Atıkları, Bitkisel Atık Yağ ve Atık Piller toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak.
Edirne Belediye Başkanı ve EDİKAB Başkanı Recep Gürkan birlik olarak amaçlarının kent genelinde üye ilçe belediyeleri ile birlikte sıfır atık sisteminin yaygınlaştırılarak, vatandaşlar arasında farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. İlk etapta belirli noktalara konulan konteynerlerin ilerleyen zamanda artırılacağını kaydeden Gürkan, “Sosyal belediyeciliğin gereği olan bu uygulamamıza tüm vatandaşlarımızın amacına uygun olarak gereken ilgiyi göstereceğine inanıyorum” dedi. Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mobil Atık Getirme Merkezi Konuldu

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin