“Mecliste Kantar Edirne İçin Kurulacak”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edirne’nin Keşan ve Enez ilçesine kıyısı olan Saros’da devam eden ‘FSRU Liman ve Boru Hattı’ inşaatının araştırılması hakkında komisyon kurulması için önümüzdeki hafta Perşembe günü önerge vereceklerini ifade ederek; “Haftaya Perşembe yüce mecliste Edirne için kantar kuruluyor. Bir tarafa Edirne’nin tarafında olanlar çıkacak, bir tarafa Edirne’nin karşısında olanlar çıkacak.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin çalışmalarını incelemek ve bir açılışa katılmak üzere Edirne’ye geldi. Ziyareti sırasında partisinin il binasında gündeme dair basın açıklaması yaptı. Özel, özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mafyadan her ay 10 bin dolar aldığını iddia ettiği milletvekili konusuna değindi.

Son günlerde Suç Örgütü lideri Sedat Peker’in açıkladığı iddialar Türkiye’nin gündeminde. Özel, isim vermeden Suç örgütü liderinin Süleyman Soylu hakkında ağır ithamlarda bulunduğunu ifade ederek  “Kendisi ile ilgili son derece ağır ithamlar var. Tabii bir suç örgütü liderinin söylediği her sözü doğru kabul etmek mümkün değil. Ama bu kadar ciddi iddialar varken, mesela bu iddialardan bir kısmını şimdiki Emniyet Genel Müdür Yardımcısı doğruluyorsa, bir başka iddia başka taraftan haklılık payı taraftar buluyorsa, burada yapılacak iş bu iddiaların üzerine gitmek ve araştırmaktır.Örneğin ortaya attığı iddia, bir siyasetçinin mafya liderinden ayda 10 bin dolar aldığı iddiasıdır. Bu iddiayı tartışmalar kendi üzerinden gitsin diye ortaya atmıştır. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu soruyu Süleyman Soylu’ya her zeminde ve her dakika sormaya devam ediyoruz.
Son olarak bütün Türkiye’deki il ve ilçe binalarımızda ‘Bu parayı alan siyasetçi kim?’ diye pankart astık. Bu iddiaların ilk gününde Süleyman Soylu’ya soru önergesi vermiştik, susmuştu. Sonra, meclis başkanı Şentop’a bir yazılı başvuruda bulunarak, Soylu’dan sor bakalım demiştik, susmuştu. Günlerdir bunları ifade ettik sustular. Sayın genel başkanımız Salı günü bu kez meclis başkanını meseleye bir başka şekilde, ustalıkla dahil ederek, onu harekete geçirmek üzere soruyu sordu. O dakikadan itibaren nasırına basılmış Mustafa Şentop, nihayet hareketlenmeye, konuşmaya başladı.” Şeklinde konuştu
‘O İSİM PAZAR GÜNÜ YAYINLANACAK BİR KASETE BIRAKILMAMALI

Soylu’nun araştırılması için TBMM Başkanı Şemtop’a çağrıda bulunan Özel, “Ağzından çıkan hadsiz, hakaret içeren ifadelerin hepsi Mustafa Şentop’un kendi seviyesini gösterir. Ancak o sırada; ‘Bence de artık bu isim açıklanmalıdır’ diyerek Süleyman Soylu’ya yapması gereken çağrıyı nihayet yapmıştır. Sonrasında da ‘ben zaten yazı yazmıştım’ üslubunda soru sordum demektedir. Eğer bunları yaptığında kamuoyuyla paylaşsaydı, çekinmeseydi, gerilmeseydi Salı günü ‘açtırma kutuyu, söyletme kötüyü’ noktasına gelmezdik. Ama Salı günü kendisinin nasırına basılınca nihayet bir şeyler söylemeye başlamıştır. Çağrımızı tekrar edelim, Türkiye Cumhuriyeti’nde bu 10 bin dolar rüşveti alan siyasetçiyi açıklama için Pazar günü yayınlanacak bir kasete bırakmayın. Bunu, bugünden Süleyman Soylu’nun açıklaması, meclis başkanının da meclisin üzerine atılmış olan bu iftiradan meclisi bir an önce arındırması gerekmektedir.
Eğer Süleyman Soylu soruşturulacaksa bunu anayasamıza göre soruşturma komisyonu yapacak. Buradan meclis başkanına çağrımızdır, hiçbir partinin soruşturma komisyonu imzasını toplamak için 301 imzası yok. Meclis başkanı eğer samimiyse burada bir soruşturma komisyonu kurulmasının doğru olduğunu, hem ifade edebilir hem de kendi partisine çağrı yapabilir. Biz CHP milletvekilleri olarak eksiksiz soruşturma komisyonuna imza vermeye hazırız. Süleyman Soylu, kendine güveniyorsa mecliste soruşturulmalıdır, aklanabiliyorsa aklanmalı, aklanamıyorsa bunun hesabını mutlaka vermelidir” dedi
BAHÇELİ’YE YÜKLENDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ABD yüklenen Özel, “1 ay önce ABD’nin başkanı Türkiye Cumhuriyeti’ne soykırımcı dedi. Amerikan tarihi boyunca diyebilen olmamıştı ve siz 1 ay sonra koşa koşa görüşmeye gidiyorsunuz. MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli hiç yalandan köpürüp de, yükselip de boş yapma. Eğer Biden’a kızıyorsan, eleştirin varsa Cumhurbaşkanı adayını Biden’a yollama. Bu son derece hassas, önemli bir konu. Vatandaşı aptal yerine koymaya, aklıyla alay etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.
SAROS İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYON ÖNERGESİ
Önümüzdeki hafta TBMM’ye Saros’la ilgili araştırma komisyonu önergesi vereceklerini ifade eden Özel, “Önümüzdeki hafta Perşembe günü CHP şunu diyecek, ‘Her işi bırakalım, Edirne’nin Saros’la ilgili sorunun mecliste araştırma komisyonu kurulma konusunda görüşmeyi yapalım, oylamayı yapalım, her partiden milletvekili gelsin Edirne’de çalışsın’ diyecek. Merakımız da AK Parti Edirne Milletvekili kürsüye çıkacak mı, ne söyleyecek, inince kendisi ve grubu ne oy kullanacak? Edirne’yi seviyoruz, çevreyi seviyoruz sözle olmaz. Haftaya Perşembe yüce mecliste Edirne için kantar kuruluyor. Bir tarafa Edirne’nin tarafında olanlar çıkacak, bir tarafa Edirne’nin karşısında olanlar çıkacak. Edirnelilere söylüyorum, Perşembe gününden sonra niye böyle yaptın vekilim dememek için şimdiden AK Parti milletvekillerini arayın. Deyin ki, ‘Edirne’nin yanında oy kullanın” diyerek konuşmasını tamamladı. Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Mecliste Kantar Edirne İçin Kurulacak”

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin