featured
Flipboard
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2025 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’de vergi yükünün yüksek olduğu algısının gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, hedeflerinin dolaysız vergilerin payını artırmak olduğunu da söyledi.

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda,  2025 bütçe görüşmeleri AKP’li Samsun Milletvekili Mehmet Muş’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlık bütçesi üzerine yaptığı sunumda Türkiye’nin en önemli ekonomik sorununun yüksek enflasyon olduğuna dikkat çekti. Şimşek, enflasyonu kontrol altına almak için gerekli adımları atacaklarını, yönetilen fiyatların enflasyon hedefiyle uyumlu olarak belirleyeceklerini ifade etti.

‘VERGİ YÜKÜ ALGISI YANILTICI’

Bakan Şimşek, ülkemizde vergi yükünün yüksek olduğu yönündeki algıyı yalanladığını belirterek, “Vergi yükünün yüksek olduğu algısı gerçeği yansıtmıyor. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede kararlıyız. Gelir politikalarında hedefimiz vergi adaletini güçlendirmek ve dolaysız vergilerin payını artırmaktır” dedi

 

Şimşek: Vergi Yükünün Yüksek Olduğu Algısı Gerçeği Yansıtmıyor”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.