TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen anma törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel tören çıkışında bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğradı.Özel’in saldırıya uğramasına tepkiler gelirken saldırgan gözaltına alındı.
TBMM Başkanvekili ve Dem Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için AKM’deki törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tören çıkışı saldırıya uğradı. Özel’in saldırının ardından yüzünde herhangi bir yaralanma ve iz olmazken, moralinin yerinde olduğu bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel’e yönelik saldırı hakkında soruşturma başlattı. Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun gözaltına alındığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı, saldırganın 2004 yılında 2 çocuğunu öldürdüğünü ve müebbet hapis cezası aldığını, 2020’de şartlı tahliye ile serbest bırakıldığını açıkladı.
”BU KARANLIK ZİHNİYETE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
Özgür Özel’e yapılan saldırı kınayan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın; ”Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e, AKM’deki anma töreni çıkışında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Demokrasiye, birlik ve beraberliğe kasteden bu tür saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, her zaman yanında olduğumuzu vurguluyorum. Bu karanlık zihniyete boyun eğmeyeceğiz!”dedi.
”SALDIRGANIN HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMESİNİ BEKLİYORUZ”
Özel’e saldırı CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı; ”Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e bir anma töreni sonrasında yapılan alçakça saldırıyı en güçlü biçimde kınıyorum, lanetliyorum. Toplumsal yasların ve ortak acıların paylaşıldığı, barışın ve saygının esas olması gereken böyle bir günde yaşanan bu çirkin saldırı, yalnızca Genel Başkanımıza değil, toplumsal kültürümüze, insanlığımıza ve demokrasiye yapılmıştır. Şiddetin siyasette ve kamusal yaşamda yeri yoktur. Sayın Genel Başkanımıza ve tüm örgütümüze geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırgan provokatörün hukuk önünde hesap vermesini bekliyoruz.
Bizi yıldırmaya, korkutmaya çalışanlara açıkça söylüyoruz: Bu kirli yöntemlerle ne yolumuzdan döneriz, ne de inandığımız değerlerden bir adım geri atarız. Barışın, hukukun ve demokrasinin ışığında yürümeye kararlılıkla devam edeceğiz.” diyerek kınadı.
”BU TÜR EYLEMLERİN HEDEFİ ŞAHISLAR DEĞİL, TOPLUMSAL HUZURUMUZU BOZMAKTIR”
AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Özel’e yapılan saldırıyı sosyal medya hesabı üzerinden kınadı.Aksal;”CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yapılan menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür eylemlerin asıl hedefi şahıslar değil, toplumsal huzurumuzu bozmak ve Terörsüz Türkiye girişimini sekteye uğratmaktır” ifadelerine yer verdi.
”BU TABLO AKAP’NİN ESERİDİR”
CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan da Özel’e yapılan saldırıyı kınayarak; ‘bu tablo AKP’nin eseridir dedi.
Yazgan;”Cinayet, yaralama, hırsızlık, tehdit, müebbet hapis cezası ve şartlı tahliye… Genel Başkanımız Özgür Özel’e yapılan bu saldırı, demokratik siyasetin ve hukukun geldiği noktayı gözler önüne sermesi açısından ibretliktir. Bu tablo, AKP’nin eseridir!” dedi.


Yorumlar kapalı.