featured
Flipboard
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Valiliği, Bulgaristan’da etkili olan yağışların ve kar erimeleri  nedeniyle nehir su seviyelerinde artış yaşandığını,  ancak bu durumun taşkın riski taşımadığını ifade etti.

Edirne Valiliği konu ile ilgili yaptığı açıklamada;” Bulgaristan nehir havzalarında 5 Şubat 2026 (dün) 30 mm ve 6 Şubat 2026 (bugün) 25 mm yağmur ve ardından kar erimeleriyle birlikte bugün sabah saatlerinden itibaren ilimizdeki nehir su seviyelerinde yükselmeler meydana gelmiştir.

Arda Nehrinde ilimize en yakın Ivaylovgrad barajından atılan su seviyesindeki artış ivmesi düşmeye başlamış olup, su miktarındaki yükselmenin bir müddet daha artacağı öngörülmektedir.

Konuyla ilgili yetkili kurumlarımız, Bulgaristan tarafı ile irtibat halinde olup, nehir suyu seviyeleri 24 saat esasıyla anlık ve online erişimle takip edilmektedir.

3 nehrin buluştuğu Edirne’de beklenen su miktarının bir taşkın riski yaratmayacağı beklenilmektedir.”denildi.

Edirne Valiliği’nden Taşkın Riski İle İlgili Açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.