featured
Flipboard
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca için CHP’ye çağrıda bulundu. 16 Nisan’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Anayasa Mahkemesinin (AYM) Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi işleminin yok hükmünde olduğuna ilişkin hak ihlali kararını okutan CHP Denizli Milletvekili TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’ya tepki gösteren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bu hafta sırası gelmesine karşın Gülizar Biçer Karaca yerine Genel Kurul’u yönetmesi için TBMM Başkanvekili Celal Adan’ı görevlendirmesine EŞİk’ten tepki geldi.

Eşitlik İçin Kadın Platformu(EŞİK) gönüllüsü Cemile Özeker, CHP grubuna ve CHP milletvekillerine çağrıda bulunarak;”Sayın Karaca’nın TBMM Başkanvekilliği ve Sayın Suiçmez ve Işık’ın katip üyelik görevlerine devam edebilmeleri için, CHP tarafından yeniden seçilmesi çağrısında bulunuyoruz.” dedi

EŞİK Gönüllüsü Cemile Özeker kon ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: ”TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, görev süresi boyunca anayasal sorumluluğuna, hukukun üstünlüğüne ve Meclis iradesine bağlı ilkeli duruşuyla yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil, demokrasiye ve adalete inanan milyonların da takdirini kazanmıştır.

Anayasa Mahkemesi’nin milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını Meclis Genel Kurulu’nda okutarak, anayasanın açık hükmünü yerine getirmiş; halk iradesine, hukuk devletine ve anayasal düzene sahip çıkmıştır. Ancak bu demokratik ve meşru tutumu nedeniyle Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından cezalandırılmış, bir daha Genel Kurul’u yönetmesine izin verilmemiştir.

 

Bu tavır yalnızca Sayın Karaca’ya değil, anayasaya, hukuka ve Meclis’in bağımsızlığına yönelmiş açık bir müdahaledir.

Aynı şekilde Karaca ve katip üyeler Sibel Suiçmez ile Elvan Gezmiş Işık da bugüne dek TBMM yönetiminde gayet uyumlu ve başarılı bir performans gösteren üç kadın siyasetçi olarak tarihe geçmiştir.

Bizler, CHP’nin hem demokrasiye hem de hukuka olan bağlılığını, aynı zamanda kadın temsiliyetine verdiği önemi gösterecek bir tutum almasını bekliyoruz.

Sayın Karaca’nın TBMM Başkanvekilliği ve Sayın Suiçmez ve Işık’ın katip üyelik görevlerine devam edebilmeleri için, CHP tarafından yeniden seçilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Bu çağrımız, yalnızca kişilere yönelik bir çağrı değil; hukuk devleti ilkesine, demokratik temsil hakkına ve Meclis’in iradesine sahip çıkma çağrısıdır.

Kadın siyasetçilerin TBMM yönetiminde görev almaları, TBMM’de eşitlik kadar, Türkiye siyaseti için de gereklidir.” Haber Merkezi

‘CHP Grubuna ve CHP’li Vekillere Açık Çağrımızdır’
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.