featured

Çevrecilerden Meriç’te Betonlaşmaya Karşı Dayanışma

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri, Meriç Nehri üzerinde yapımı devam eden Öz Meriç Kum Çıkarma ve Beton Santralleri projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu gerekli değildir kararına karşı açtıkları davayı kamuoyuna duyurmak ve farkındalık yaratmak için dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Edirne Tabipler Odası Lokali’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğiyle, Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri ve çevre kent sakinleri bir araya geldi. Meriç Nehri üzerinde yapımı devam eden Öz Meriç Kum Çıkarma ve Beton Santralleri projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu gerekli değildir kararına karşı açtıkları davada yardımlaşmak ve konuyu kamuoyuna duyurmak için düzenlenen kahvaltıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren, mahkeme sürecinin bitmeden projenin başlamasına tepki gösterdi.


Eren, “Biliyorsunuz 7 ay önce Meriç Nehri ile ilgili bir proje tanıtım dosyası yayınlandı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sitesinde. Biz bunu bilim çevreleri ve uzmanlara danışarak burasının uygun olmadığını belirleyerek itiraz hazırladık. İtirazlarımızı yaptık ve 7 ay sonra daha süre dolmadan orada projenin çoktan başladığını gördük. Dolayısıyla bir dava sürecine başladık. Dava süreci öncesinde de yine bilimsel raporlarımızı, uzman görüşlerimizi toparlayarak davamızı açtık. Bunu halka duyurmak, kamuoyuna duyurmak amacıyla bu kahvaltıyı düzenledik. İmece ile yapılan, arkadaşlarımızın yiyecekleri hazırladığı bir toplantı oldu” dedi.

Amaçlarının Meriç Nehri’ni gelecek nesillere bozulmadan bırakmak olduğunu dile getiren Eren, “Amacımız Meriç Nehri’ni, gelecek nesillere hasarsız, bozulmadan bırakmaktı ama maalesef çoktan seddelerle, beton dökülerek bozuldu. Yatak temizliği denilerek çevresinde bütün biyolojik ve fauna içeren, endemik bitkilerin ortadan kaldırıldığı işlemler yapıldı. En son da metrelerce delinerek, kazılarak içindeki kum beton santrallerine aktarılarak günde 320 kamyonun girip çıktığı bir tesise döndürüldü. Biz bütün bunlara dava açmış bulunuyoruz. Herkesin katkısına, dayanışmayı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tabipler Odası burasını bize ücretsiz açtı, bir takım malzemeleri bize ücretsiz verdi. Bir miktar tabii kazanç olacak ama bu daha çok bu konuyu kamuoyuna duyurmak, kamuoyunu bilgilendirmek ve insanların farkındalığını arttırmak amaçlı yapılmış bir kahvaltıdır” ifadelerini kullandı. Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çevrecilerden Meriç’te Betonlaşmaya Karşı Dayanışma

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin