featured

DİSK Emeli-Sen’in Kapatılmasına Edirne’den Tepki

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in üyeleri, sendikaya yönelik kapatma kararına karşı Edirne’de meydanlardaydı. Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması yapan DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, istinaf mahkemesi tarafından onanan kapatma kararını politik olarak değerlendirdi.
DİSK/Emekli Sen ülke genelinde kapatma kararına ilişkin eş zamanlı basın açıklaması yaptı ve ‘Toplu Sözleşmeli sendikal hakkımızı istiyoruz alacağız’ diyerek kararı protesto etti.PTT önünde düzenlenen basın açıklamasını Şube Başkanı Sait Dayıoğlu okudu. “Bizler Türkiye emeklilerinin sesi, on yıllardır emekli haklarının tanınması mücadelesinde bayrağı omuzlamış DİSK Emekliler Sendikası’yız” diyen Dayıoğlu  şu ifadelere yer verildi:
“Kurulduğu günden bu yana hakkında defalarca kapatılma kararı alınan ve fakat daha büyük bir örgütlülük ve kararlılıkla tekrar yola çıkan Sendikamızın kapatılma kararı bugün bir kez daha istinaf mahkemesi tarafından onandı. Tam da bu nedenle bizler, bugün bir kez daha bir arada, omuz omuza, güçlü ve kararlı bir şekilde dimdik ayaktayız!
Biliyoruz ki; bağımsızlığını yitirmiş bir yargı sisteminde, sahibinin sesi mahkemelerin aldığı bu karar politiktir. Bu karar milyonlarca emeklinin bir araya gelerek haklarını talep etmesinden duyulan müthiş bir korkunun ürünüdür. Bu karar çağ dışı bu zihniyetin zorbalığının bir yansımasından ibarettir. 19. Yüzyıldan bugüne türlü yasak ve zorbalıklara göğüs geren sendikal mücadele bugün de dimdik ayaktadır.
Varsın onlar DİSK Emekli-Sen’i sendika olarak tanımasın; Türkiye halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri emekli ikramiyeleri konusunda oluşturduğumuz baskı ve kazanımlardan tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri İntibak Yasası çıkarılsın haykırışlarımızdan tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri Emeklilikte Yaşa Takılanlar adı altında yaratılan sorun çözülsün talebimizden tanımakta. Türkiye halkı bizleri emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret, insan onuruna yaraşır yaşam mücadelemizden tanımakta. Meşruluğumuz Türkiye halkından ve milyonlarca emeklinin hak mücadelesinden gelmektedir; meşruiyetimizi iktidara da tanıtacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
“90.MADDEYİ ÇİĞNEDİNİZ”
Bugün üç asır öncesine geri dönüşün provası niteliğindeki bu kararı verenlere sesleniyoruz: Avrupa Sosyal Şartını çiğnediniz. Avrupa Konseyi Sosyal Haklar Avrupa Komitesi ve İLO Sendika Özgürlüğü Komitesinin kararlarını çiğnediniz. Avrupa Birliği Temel Haklar Şartını çiğnediniz. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni çiğnediniz. Yetmedi; Anayasamızın 90. Maddesini çiğnediniz.
Sizler sembolik olsun olmasın aydınlık olan, haklı olan, iyi olan ne varsa çiğnemeyi iyi bilirsiniz: Üniversite kampüslerinde çiğnediğiniz cübbeler gibi.
Fakat şunu da bilin: Spartaküs’ten bugüne kadar süren ve sürecek olan hak mücadeleleri tarihi sizleri değil bizleri yazacak. Sizler takvimi geriye götürmeye çalıştıkça bizler torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için mücadelemizi büyütmeye; hak mücadelesi tarihinin kararlı ve yılmaz öznesi olmaya devam edeceğiz.
“VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Bizler; biz emekliler, bin yıllardır süren sömürü ve zulme direnme sorumluluğunu bin yıllardır toprağı ekenlerden, ekmeği üretenlerden, yarını elleriyle kuranlardan devraldık. Vazgeçmeyeceğiz.
Bulunduğumuz her alanı sendikaya çevirecek, zihnimiz ve yüreğimiz bir mücadele edecek, güçlenecek ve mücadelemizi yaygınlaştıracağız! Sendikamız meşrudur! Sendikamız vardır! Sendikamız var olacaktır. Yaşasın DİSK Emekli Sen. Yaşasın Sendikal Mücadelemiz.” Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DİSK Emeli-Sen’in Kapatılmasına Edirne’den Tepki

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin