featured

‘Emekliler Barış İstiyor!’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK Emekli  Sen Edirne Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklama yayınladı. Emeli-Sen Edirne Şubesi, sendika genel merkezi tarafından yapılan açıklamayı kamuoyu ile  “Emekliler barış istiyor!“ diyerek paylaştı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bugün 60 milyon insanın ölümüne neden olan II. Dünya Savaşı’nı başladığı tarih olan 1 Eylül.

Bugün savaşın ölümden başka bir şey getirmeyeceğini bu yeryüzündeki insanlara hatırlatarak ve dünya halklarının bir kez daha böylesi bir acıyı deneyimlememesi adınaDünya Barış Günü olarak tarihe geçtiği gün.

Ancak bugün, II. Dünya Savaşı’nın üzerinden onlarca yılgeçmişken, yeryüzünün her bölgesinde; bizlerin yaşadığı coğrafya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında halklar birbirine düşman edilmeye, silahlar sermayenin karları için ateşlenmeye, bombalar ırkçı ayrımlara dayandırılıp dünya halklarının üzerlerine bırakılmaya devam ediyor.

Bugün sermayenin yarattığı savaş ekonomisi, sermaye yanlısı iktidarların ırkçı ve mezhepçi söylem ve uygulamalarını tırmandırması yeni katliamların önünü açmaya; petrolün siyahı ve doların yeşili uğruna çıkarılan savaşlarda yoksul halklar yaşamını yitirmeye devam ediyor. Silahlar ateşlenmeye devam ettikçe kadınlar, çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere tüm insanlık şiddetin en ağır biçimlerine maruz bırakılıyor, istismar ediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor.

Bugün henüz yanı başımızdaki Suriye’de savaş politikalarının sonucu yerinden edilen ve cesedi kıyıya vuran çocukların hesabı verilmemişken; yıllarca “terörle mücadele” söylemine gizlenerek iktidarda bulunan emperyalistler Afganistan’ı Taliban’a teslim ediyor. Bütün bu çatışmanın bedelini ise yıllardır olduğu gibi bugün de Afganistan halkı ödüyor. Bugün Afganistan’da yaşamak için göç etmesi gereken yüz binlerce insan açlık, susuzluk ve ölümle burun buruna geliyor.” Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Emekliler Barış İstiyor!’

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin