featured

Borç Yapılanmasında Son Gün 31 Ağustos

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, bir süre önce çıkan 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun, mükelleflerin devlete olan borçlarının yapılandırılması ile ilgili yeni bir fırsat olduğunu belirtti. Edirne Belediyesi tarafından alınan vergi, su, atık su ve katık atık borçlarının bu kanun kapsamında faizleri düşülerek yapılandırılabileceğini söyleyen Tetik, vatandaşların bu fırsatı değerlendirerek 31 Ağustos Salı günü mesai saati bitimine kadar Belediyeye müracaat etmelerini istedi.

Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne şahsen ya da belediyenin resmi internet sitesi www.edirne.bel.tr üzerinden bu işlemi yapabileceklerini kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, “7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nu kapsamında vatandaşlarımızın 30 Nisan 2021 tarihine kadar olan gecikmiş borçlarını yapılandıracağız. Ancak belediye kira alacakları bu kapsama girmiyor. Bunun haricindeki vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, ücret ve pay alacakları, su, atık su ve katı atık ücreti alacakları 31 Ağustos Salı günü mesai saati bitimine kadar yapılandırılabilir. Vatandaşlarımızın lehine olan bu borç yapılandırma fırsatını iyi değerlendirmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YAPILANDIRMA KANUNU NELERİ KAPSIYOR

1) 213 sayılı Kanun kapsamına giren ve 30/4/2021 tarihinden (bu tarih dâhil) önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, 2021 yılına ilişkin olarak 30/4/2021 tarihinden (bu tarih dâhil) önce tahakkuk eden vergi (2021 yılına ilişkin tahakkuk eden emlak vergisi ile iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi hariç) ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, bunların dışında kalan ve 6183 sayılı Kanun kapsamında takip edilen ve bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan asli ve fer’i amme alacakları,

2) 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97 ve mükerrer 97 nci maddelerine göre tahsili gereken ve vadesi 30/4/2021 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu hâlde bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan ücret ve pay alacakları ile bunlara bağlı fer’i alacakları,

3) 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamındaki belediyelerin vadesi 30/4/2021 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu hâlde bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan su, atık su ve katı atık ücreti alacakları ile bunlara bağlı fer’i (sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar dâhil) alacakları, hakkında uygulanır. Özetle; Belediyemizin kira alacakları haricinde ki tüm alacaklar yapılandırma kapsamındadır.

Başvurular;
•Borçluların başvurularını ; kendisi veya kanuni temsilcileri Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne bizzat ya da www.edirne.bel.tr adresinden online olarak yapabilirler.
•Başvurular 31 Ağustos 2021 tarihine (bu tarih dâhil) kadar yapılır.
•Borçlular, kanun kapsamındaki bütün veya bazı borçları için yapılandırma talep edebileceklerdir.
•Farklı idarelere borçlu olanların, başvuru dilekçelerini ilgili idarelere ayrı ayrı vermeleri gerekmektedir.
•Ödenecek tutarların ilk taksitinin 30 Eylül 2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ödenmesi gerekir.
•Diğer taksitler, ilk taksit ödeme tarihini takip eden 2 şer aylık dönemler halinde en fazla 18 eşit taksitte ödenir. Başvuru ve taksit ödeme sürelerinin son gününün resmî tatile rastlaması hâlinde süre, tatili izleyen ilk iş günü mesai saati sonunda biter.

Bu Kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerin ilk ikisinin süresinde ve tam ödenmesi koşuluyla, kalan taksitlerden; bir takvim yılında iki veya daha az taksitin, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti (peşin ödeme seçeneğinin tercih edilmesi hâlinde ilk taksiti) izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla bu Kanun hükümlerinden yararlanılır.

İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borç Yapılanmasında Son Gün 31 Ağustos

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin