featured

Edirne’de Ahilik Haftası

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında  esnaf ve kurum ve kuruluşları  Belediye Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Hakan Fındıklı, Edirne Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Can, 2021 yılı Ahisi Adnan Varsavaş ile eski ahiler katıldı.

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun,” Ahilik bildiğiniz gibi Türkler’in Anadolu’ya göçüyle beraber 13.yüzyıldan itibaren 1171 yılında Ahi Baba, Azerbaycan’ın Hoy İlçesinde doğmuş ondan sonra Kayseri yöresine gelmiş. Burada Fütüvvet Teşkilatından esinlenerek Ahi Teşkilatını kurmuş. Kayseri’de küçük sanayi sitesi kurulmuş, o dönem pek çok sanatın icra edildiği sanayide hizmet vermiştir. Anadolu Kadınları birliği diye bir birlikte var.  Rumlar o sanayide çalışmış. Esnaf Sanatkarlar Başkanı o dönemin ahisi. Bizim amacımız Ahilik kültürünü, örf adetleri yaşatılması. Günün ahisi bugün esnafın başı. Kendine göre kuralları, var. En temeli dürüst olmak. Pabucunu dama atmak deyimi var” dedi. Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Edirne’de Ahilik Haftası

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin