featured

Edirne’de Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklandı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Valiliği son günlerde artan orman yangınları mücadele kapsamında Edirne ili sınırları içindeki ormanlık alana girişler bir ay boyunca yasaklandığını duyurdu.

Edirne Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Son günlerde Ülkemiz genelinde orman yangınları yaşanması ve yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların varlığı nedeniyle orman yangınları ile mücadele konusunda ilave  tedbirlerin  alınmasına    gerek   duyulmuştur.

Edirne İli orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, ilimiz sınırları içerisinde ormanlara girişler, 6831 sayılı Orman Kanunun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca, 30.07.2021 – 31.08.2021 tarihleri arasında yasaklanmıştır.

 

Bu kapsamda;

Madde 1 – Edirne İl sınırları içerisinde tüm ormanlık alanlara girilmesi yasaktır.

 

Madde 2 – Orman üretiminde çalışanlar, tarım-hayvancılık-arıcılık  vb. zirai faaliyetler de bulunanlar bu yasaktan muaftır.

 

Madde 3 – Ruhsatlı veya kontrollü girilenler ormanlık alanlardaki mesire alanlarına giriş yasaktır.

 

Madde 4 – Edirne ili mülki hudutları içerisinde her türlü anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden toplanan dalların yakılması yasaktır.

 

Madde 5 – Ormanlara yakın tesisler ile sanayi kuruluşları, muhtemel yangınlara karşı gerekli önlemleri alacaktır.

 

Madde 6 – Enerji Nakil Hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (TREDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. – TEİAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen kısımlarında gerekli bakımları ivedi olarak yapacaklar, yetkililerce istenilmesi durumunda hattaki enerjiyi keseceklerdir.

 

Madde 7 – Belediyeler; orman içi veya bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracaklardır.

 

Madde 8 – Edirne  İli “2021  Yılı Orman Yangınları Mücadele Komisyon Kararı” ile belirlenmiş olan İl genelindeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının orman yangınlarında kullanılabilecek (dozer, greyder, loder, treyler İtfaiye aracı, arazöz vb.) her tür araç ve gereçlerin görevli elemanları ile birikte her an kullanılmak  üzere  bekletilmesi,  orman idaresinin talebi üzerine ilgili araçların derhal temin edilmesi ve nakli için gerekli koordinasyon Edirne İli  Afet  ve  Acil  Durum Müdürlüğünce yerine getirilecektir.

Madde 9 – İlçe Kaymakamlıklarımız ve Orman İşletme Müdürlükleri koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri tarafından kesintisiz olarak gözetim ve denetim yapılacaktır.

 

Madde 10 – Orman İşletme Müdürlükleri tarafından, muhtemel yangınlarda kullanılmak amacıyla Orman Köylerine verilen “Su Tankerleri”  hazır olarak bekletilecektir. Ayrıca su tankeri verilemeyen diğer bütün köylerde de hali hazırda tarımsal amaçlı kullanılan,  gerektiğinde yangınlara karşı da kullanılabilen, en az 1 adet zirai ilaçlama makinesi köy muhtarları tarafından ilk müdahalede kullanılmak üzere temin edilecektir.

 

Madde 11 – İhtiyaç görülmesi halinde İlçe Kaymakamları tarafından da kendi ilçelerine özgü ek tedbirler alınacaktır.

 

Madde 12 – Yukarıda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır.

 

Madde 13 – Bu karar hükümleri 30.07.2021 – 31.08.2021 tarihleri arasında, Edirne ili sınırları içerisinde uygulanır ve Edirne Valiliği tarafından yürütülür.”ifadelerine yer verildi.Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Edirne’de Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklandı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin