featured

İl Genel Meclisi’nden Yerel Basına Destek Çağrısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne İl Genel Meclisi Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül, yerel basına destek çağrısında bulunarak koronavirüs salgını nedeniyle zorlandığını dile getirerek; “Düşen tirajlar, azalan ilan gelirleri, artan kâğıt ve baskı maliyetleri yerel basın için zaten yıllardır süregelen sorunlardı. Ancak korona virüs salgını yerel basına bir darbe daha vurdu. Pandemi sürecinin asıl kahramanlarından biri de gazetecilerdir” dedi.

Sarıgül, Edirne’de faaliyet sürdüren yerel gazete e çalışanlarının yer aldığı slayt sunumu gerçekleştirdi.

AŞILAMADA BASIN ÖNCELİKLİ MESLEK GRUPLARI ARASINA ALINMALI”

Ülkemizde 20 gazetecinin görevi başında korona virüs sonucu yaşamını yitirdiğini söyleyen Sarıgül; “Bölgemizde de çok fazla korona virüsüne yakalanan gazeteci arkadaşlarımız oldu. Bu gerçekler ışığında, meslek risklerini de göz önüne alarak aşılamada basın mensuplarının öncelikli meslek grupları arasına alınması gerekmektedir” açıklamasını yaptı.

SEKA kağıt fabrikasının kapanmasıyla yerel basına büyük bir darbe olduğunu söyleyen Sarıgül; “Yetkililer yerel basını kağıt anlamında destekleyecek bir proje üretmeli. Basın İlan Kurumu yerel basının gelirleri anlamında büyük etken olmaktadır. Reklam gelirlerinde bu anlamda bir azalma yaşanmaktadır. Basın İlan Kurumu’nun olmadığı dönemlerde Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığı ile verilen Resmi İlanların dağıtımının sağlanması devam etmeli ve özel ilanlardan yapılan kesintilerin sona erdirilmesi konusunda gerekli çalışma başlatılmalıdır. Gerekirse Basın İlan Kurumu kapatılmalı veya kesintiler sona erdirilmelidir Yerel basının desteklenmesi sadece bölge halkı için değil genel anlamda o ülkenin tüm vatandaşları açısından fayda sağlayacaktır. Basında çok sesliliğin korunması ve sorunların fikirlerin tarafsız özgürce ve çeşitlilik içinde dile getirilmesi, yönetim kadrolarının gerçek anlamda denetlenmesi eleştirilmesi sorunların takibi herkesin faydasına olacaktır. Ekonomik olarak zor durumda olan gazetelere, politik ve ideolojik duruşlarına bakılmaksızın devlet desteği verilmesi ciddi önemdedir. Gazetecilik gibi düşünsel temele dayanan meslek dalları kesintiye uğradıklarında bir daha toparlanmaları mümkün olmaz. Bu nedenle işverenleriyle, sendikalarıyla, çalışanlarıyla, devletiyle ve okurlarıyla gazetecilere ve gazetecilik mesleğine sahip çıkmak gerekiyor.” bulundu.

Ardından söz alan İl Genel Meclisi CHP üyesi  Çiğdem Gegeoğlu da yerel basına destek çağrısında bulundu. Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İl Genel Meclisi’nden Yerel Basına Destek Çağrısı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin