featured

Enflasyon Yüzde 60’ı Geçti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Mart ayı enflasyon oranını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) açıkladığı rakamlara göre ayıllık enflasyon son 20 yılın en yüksek rakamına ulaşarak yüzde 61,14 olarak gerçekleşti.
Trakya bölgesinde ise rakam biraz daha yükselerek yüzde 62,77 oldu. Açıklanan rakamlara göre bölgemizde fiyatı en çok artan ürün kadın ceketi, en çok düşüş gösteren ürün ise kabak olurken, Türkiye genelinde ise fiyatı en çok artan ürün motorin oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre Mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi bir önceki aya göre %5,46 değişim gösterdi. TÜFE’nin bir önceki yıla göre değişim oranı ise %61,14 olarak gerçekleşti.
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ bölgesinin baz alındığı istatistiklerde ise yıllık enflasyon yüzde 62,77 olarak belirlendi.
Trakya Bölgesinde Mart ayında fiyatı en çok artan ürünler; kadın ceketi, Motorin ve Karnabahar olurken, fiyatı en çok düşüş gösteren ürünler ise Kabak, kadın kazağı ve domates oldu. TÜFE’de Türkiye geneline bakıldığında Mart ayında fiyatı en çok artan ürünler; Motorin, Benzin ve Kömür, fiyatı en çok düşüş gösteren ürünler ise Kabak, Domates ve Elektrik ücreti oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enflasyon Yüzde 60’ı Geçti

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin