featured

Meriç Nehri’nde Ocağa Kapasite Artışı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Edirne’nin Yıldırım Mahallesi Vişnelik Mevkiinde yapılmak istenen Kum Çakıl Ocağı Kapasite Artışı, Kırma Eleme Yıkama Tesisi, Beton Santrali ve Prefabrik Yapı Elemanları Üretimi’nde kapasite artışının yıllık 10 bin metreküpten 390 bin tona çıkarılacağını duyurdu. Proje dosyasında Edirne merkezine yakınlığı kuşuçuşu 2,7 kilometre olarak ifade edilirken; Kırma, Eleme, Yıkama Tesisi’nde işlemden geçecek kumun nakliye kamyonlarıyla Edirne Tren İstasyonu’na taşınacağını ve eleme sonrasından kalan su atıklarının ise Meriç nehrine döküleceği belirtildi.

Söz konusu projenin bölgede bulunan kum çakıl ocağının kapasitesinin yıllık 10 bin metreküpten 390 bin tona çıkarılması hedeflenen projede, yıllık 390 bin ton kırma, eleme ve yıkama, saatte 360 metreküp hazır beton ve yıllık 414 bin 720 ton kilit parke, yıllık 414 bin 720 ton bordür parke, yıllık 414 bin 720 ton da beton boru üretimi yapılacak.

Projede 95 bin 786 metrekarelik ruhsat alanının 70 bin 928 metrekarelik kısmında ocak faaliyetleri, 40 bin 785 metrekarelik alanda tesis faaliyetleri olmak üzere toplam 111 bin 713 metrekarelik alanda projenin gerçekleştirilmesi planlanıyor. 4 adet hazır beton santralinin saatte toplam 360 metreküp hazır beton üretimi yapılacağının ifade edildiği projede, hazır beton santralinden sağlanacak hazır beton ile yılda 414 bin 720 ton kilit parke, 414 bin 720 ton bordür parke, 414 bin 720 ton beton boru üretimi yapılacağını ve yılda 414 bin 720 ton hazır beton satılacak.

Bakanlığın resmî internet sitesinden yapılan duyuruda, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Vişnelik Mevkii’nde yapılması planlanan Kum Çakıl Ocağı Kapasite Artışı, Kırma Eleme Yıkama Tesisi, Beton Santrali ve Prefabrik Yapı Elemanları Üretimi projesi için ÇED sürecinin başlatıldığı duyuruldu.
Bölgeye kurulacak tüm tesislerin, Maden Kanunu’na göre geçici tesisler olarak tanımlandığı belirtilen proje dosyasında Kum Çakıl Ocağı, Kırma Eleme Yıkama Tesisi, Beton Santrali ve Prefabrik Yapı Elemanları
Üretimi ile ilgili bilgiler de paylaşıldı. Kum Çakıl Ocağı’nda Meriç nehrinden kum çıkarılması ve elemesi işleminin DOP dalgıç pompası ve dredger pompa ile yapılacağı açıklanırken; Kırma, Eleme, Yıkama Tesisi’nde işlemden geçecek kumun nakliye kamyonlarıyla Edirne tren istasyonuna taşınacağını ve Eleme sonrasından kalan sular tekrar Meriç nehrine döküleceğim ifade edildi.

Söz konusu “Kum Çakıl Ocağı Kapasite Artışı, Kırma Eleme Yıkama Tesisi, Beton Santrali Ve Prefabrik Yapı Elemanları Üretim işlemleri Hazır Beton Santrali ve Prefabrik Yapı Elemanları Üretimi yaklaşık 1 yıl sürmesi planlan projede Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100 000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı’na göre ‘Su Yüzeyleri – Nehir’ içerisinde yer alırken; en yakın yerleşim birimleri kuzeyde 900 metre mesafede bulunan Yıldırım Beyazıt Mahallesi, güneyde bin 170 metre mesafede bulunan Karaağaç Mahallesi ile tesislere en yakın duyarlı yapı kuzeyde 520 metre mesafede bulunan konut olduğu ve Projenin Edirne merkezine yakınlığı ise kuşuçuşu 2,7 kilometre olarak belirtildi. Kaynak: Edirne Gerçek Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meriç Nehri’nde Ocağa Kapasite Artışı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Edirne Gerçek Gazetesi - Edirne'nin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin